Glavna stran

Iz BitnjeWiki
Skoči na: navigacija, iskanje
Forum | Nova prijava | Stara spletna stran | Peskovnik
Dobrodošli na neuradni spletni strani Krajevne skupnosti Bitnje.
Domačija v Bitnjah
Krajevno skupnost Bitnje sestavljajo tri naselja. Zgornje, Srednje in Spodnje Bitnje. Razprostirajo se na treh kilometrih ob cesti Kranj - Škofja Loka. Na prvo obcestno oznako naletite že kmalu po izvozu iz Kranja. Pomembna značilnost kraja je njegova idilična lega po meri sodobnega človeka. Leži obdan z gozdovi in s pogledom na gore obenem pa v neposredni bližini samega centra mesta (Kranja). Prebivalci Bitenj smo v neposrednem stiku z naravo nekoliko odmaknjeni od hitrega tempa večjih mest hkrati pa so prednosti večjih mest na dosegu roke. Druga značilnost Bitenj pa smo gotovo prebivalci sami. Smo mešanica staroselcev in priseljencev, ki se zadnje čase uspešno povezuje v vedno bolj živahnem življenju lokalne skupnosti. Našo krajevno skupnost lepo opisuje v spisu osnovnošolka Lara.


nadaljevanje . . .


BREZPLAČEN PREVZEM SOLI ZA POSIPANJE (Obvestilo Komunale Kranj d.o.o.)

V času nizkih zimskih temperatur (le-te se spet napovedujejo) so vozišča in pločniki lahko poledeneli in spolzki. Javne površine očistijo in posujejo delavci zimske službe Komunale Kranj, za še večjo varnost pred vhodi, na stopnicah in dvoriščih, pa lahko poskrbimo tudi sami. V želji, da preprečimo čim več neprijetnosti z zdrsi na poledenelih površinah in se pripravimo na novi hladni val, bodo uporabniki storitev Komunale Kranj od petka, 3. 2. 2017 naprej, lahko prevzeli 15 kilogramov soli. Sol za posipanje bo na voljo v zbirnem centru Zarica, na naslovu Savska loka 33, Kranj. Prevzem soli je mogoč vsak dan med ponedeljkom in petkom, med 7. in 15. uro, vsak prevzemnik pa mora s seboj prinesti svojo embalažo (vreča, vedro). Pred prevzemom soli se prevzemnik izkaže z osebnim dokumentom in zadnjim računom/položnico za komunalne storitve. Sol bo mogoče prevzeti enkrat na leto in sicer v času trajanja zimske službe od 15. novembra, pa vse do 15. marca.


ZEMLJEVID KS BITNJE S HIŠNIMI ŠTEVILKAMI

Povezava do zemljevida: Zemljevid KS Bitnje

Zemljevid hišnih številk je informativne narave in ni uradni zemljevid. V primeru, da v njem najdete napako, nam to prosim sporočite na elektronski naslov ks.bitnje@abakus.si.

Opozorilo: velikost slikovne datoteke je 45Mb.


ZIMSKO VZDRŽEVANJE CEST IN PLUŽENJE

Obvestilo in pomembne informacije Komunale Kranj


NOVA ŠTEVILKA INFORMATORJA KS BITNJE

46.številka Informatorja KS Bitnje


NOV URNIK ODVOZA ODPADKOV (november 2016 - marec 2017)

JP Komunala Kranj obvešča, da bodo kot vsako leto, s 1. novembrom prešli na zimski urnik rednega odvoza bioloških odpadkov, kar pomeni, da bodo biološke odpadke namesto tedensko, odvažali na 14 dni. Z aprilom 2017 pa bo ponovno uveden tedenski odvoz. V tem obdobju se bodo pri uporabnikih, ki imajo zabojnik za biološke odpadke, s tem povezani stroški razpolovili. Odvozi mešanih odpadkov in odpadne embalaže ostajajo nespremenjeni. Po novem urnikov ne bodo več pošiljali ločeno po pošti na dom, pač pa jih bodo objavili na hrbtni strani računov za komunalne storitve v novembru. Pripravili so tudi novo obliko računa, ki jo bodo uporabniki prvič prejeli v novembru. Poleg večje preglednosti, bodo vsak mesec na računih objavljali tudi datume odvozov za tekoči mesec.

URNIK ODVOZA


OPOZORILO KRAJANOM - VLOMI

Na KS smo prejeli opozorilo, da se v zadnjem mesecu dni v Zgornjih, Srednjih in Spodnjih Bitnjah pojavljajo tedenski vlomi v stanovanjske hiše. Vlomilci iščejo predvsem zlato in denar, povzročijo pa veliko materialne škode. Prebivalce opozarjamo, naj bodo pozorni na kakršne koli sumljive osebe, avtomobile, dogodke in naj vse, kar bi se jim zdelo sumljivo, nemudoma sporočijo na telefonsko številko 113 oziroma na 080 1200. Še posebej pomembno je, da se sporoči registrska številka avtomobila, če naletimo na sumljiv avtomobil. Šlo naj bi za organizirano skupino 3-4 moških.

V interesu vseh nas je, da bi živeli v mirnem, varnem okolju. S skupnimi močmi nam morda uspe najti vlomilce v naše domove, zato še enkrat naprošamo, da opazujete in sporočite morebitne informacije. Hvala!


Facebook Informator KS Bitnje

FacebookNovice


Arhiv novic . . . | Zapisniki | Ostali zapisniki | Svet KS Bitnje


Prenos tekočega vzdrževanja
Grb kr 01.gif
S 1. 1. 2008 se naslednja tekoča vzdrževanja predajo v upravljanje na ustrezno službo Mestne občine Kranj:
  • tekoča vzdrževalna dela na objektih v javni rabi: poslovni prostori in domovi krajevnih skupnosti, ki so namenjeni osnovi dejavnosti, igrišča, parki, zelenice, avtobusna postajališča, spominska obeležja,
  • tekoče vzdrževanje objektov gospodarske infrastrukture: ceste, javna razsvetljava.

Za sporočanje vseh pripomb glede vzdrževanja cest, vzdrževanja javne razsvetljave, pluženja, vzdrževanja avtobusnih postajališč in vsega, kar je našteto v navedenem sklepu, od 1. 1. 2008 naprej uporabljajte naslednje telefonske številke (Seznam kontaktnih naslovov in telefonskih številk za tekoče vzdrževanje).


Vse o odpadkih

Vse o ravnanju z odpadki izveste na spletni strani www.krlocuj.me.

Krlocuj.jpgPredvideni sestanki sveta KS

Krajani se lahko udeležite sej sveta KS Bitnje. Morebitna vprašanja in predloge za na sejo je potrebno posredovati pisno na naslov KS Bitnje, najkasneje 14 dni pred sejo, da se pravočasno uvrsti na dnevni red seje.

Predvideni datumi sej Sveta KS Bitnje v letu 2017:

  • 26. seja 16.3.2017
  • 27. seja 13.4.2017
  • 28. seja 18.5.2017
  • 29. seja 15.6.2017
  • 30. seja 14.9.2017
  • 31. seja 12.10.2017
  • 32. seja 16.11.2017
  • 33. seja 14.12.2017


Osebna orodja
Imenski prostori
Različice
Dejanja
Navigacija
notranje povezave
obvestila
Pripomočki