Glavna stran

Iz BitnjeWiki
Skoči na: navigacija, iskanje


Forum | Nova prijava | Stara spletna stran | Peskovnik
Dobrodošli na neuradni spletni strani Krajevneskupnosti Bitnje.
Domačija v Bitnjah
Krajevno skupnost Bitnje sestavljajo tri naselja. Zgornje, Srednje in Spodnje Bitnje. Razprostirajo se na treh kilometrih ob cesti Kranj - Škofja Loka. Na prvo obcestno oznako naletite že kmalu po izvozu iz Kranja. Pomembna značilnost kraja je njegova idilična lega po meri sodobnega človeka. Leži obdan z gozdovi in s pogledom na gore obenem pa v neposredni bližini samega centra mesta (Kranja). Prebivalci Bitenj smo v neposrednem stiku z naravo nekoliko odmaknjeni od hitrega tempa večjih mest hkrati pa so prednosti večjih mest na dosegu roke. Druga značilnost Bitenj pa smo gotovo prebivalci sami. Smo mešanica staroselcev in priseljencev, ki se zadnje čase uspešno povezuje v vedno bolj živahnem življenju lokalne skupnosti. Našo krajevno skupnost lepo opisuje v spisu osnovnošolka Lara.


nadaljevanje . . .


NOVA SPLETNA STRAN KS BITNJE

Spoštovani. V KS Bitnje smo prenovili spletno stran, ki je dostopna na naslovu https://bitnje.si

Stara spletna stran bo delovala še kakšen mesec (ali dva), potem pa bo tudi na obstoječem naslovu www.bitnje.si narejena preusmeritev na novo spletno stran. Vsebina se bo od sedaj naprej dodajala samo še na novo spletno stran. Novi spletni strani manjka še nekaj menijev, le-ti so še v pripravi. Hvala za razumevanje, svet KS Bitnje.


STERILIZACIJA IN KASTRACIJA LASTNIŠKIH ŽIVALI

Bliža se pomlad in z njo pomladna akcija sterilizacije oziroma kastracije brezdomnih, prostoživečih mačk na območju Mestne občine Kranj. Poleg tega občina sofinancira sterilizacije in kastracije lastniških živali

1. Mestna občina Kranj bo z namenom, da se prepreči nekontrolirano razmnoževanje zapuščenih mačk in širjenje morebitnih bolezni, od 25. februarja do 8. marca 2019 izvajala pomladno akcijo sterilizacije oziroma kastracije brezdomnih, prostoživečih mačk na območju mestne občine Kranj. Živali bodo po posegu označene. Akcija bo potekala v sodelovanju s pogodbenim Zavetiščem Perun na Blejski Dobravi, Branko Pirc s. p., in pogodbeno veterinarsko ambulanto Medicovet, d. o. o.

Če veste za lokacije na območju Mestne občine Kranj, kjer se zadržujejo zapuščene živali, to sporočite na telefonsko številko 04/2373 130 (Barbara Čirič).

2. Da bi število zapuščenih mačk učinkoviteje zmanjšali, bo Mestna občina Kranj izvajala še dodatni preventivni ukrep, in sicer sofinanciranje sterilizacije in kastracije lastniških živali v višini 20 evrov na žival. Občani z območja kranjske občine lahko ugodnejšo ceno posega izkoristijo do porabe sredstev pri izvajalcih veterinarskih storitev Medicovet – Veterinarska ambulanta, Veterina Kranj Veterinarska ambulanta 4 tačke in Veterinarska praksa Tenetiše. Prijavni obrazec: https://www.kranj.si/…/01_kr…/2019/prijavni_obrazec_2019.pdf


KONSTITUTIVNA SEJA SVETA KS BITNJE

V četrtek, 13. decembra 2018, je v prostorih KS Bitnje v GD Bitnje potekala konstitutivna seja novo izvoljenega Sveta KS Bitnje za obdobje 2018-2022.

Novo izvoljeni člani KS Bitnje:

*dr. Matej Dolenc,

*Primož Ogris,

*Tomaž Ogris,

*Maruša Langerholc,

*Robert Langerholc,

*Janez Kern in

*Zala Mesec

so izvolili novo starega predsednika KS Bitnje - Tomaža Ogrisa in podpredsednika KS Bitnje - Roberta Langeholca.


INFORMATOR št. 50

Izšla je nova številka glasila KS Bitnje INFORMATOR, jubilejna 50. številka

Informator 50


OBVESTILO KOMUNALE KRANJ - Izvajanje 24-urne dežurne službe

Zveza: Odlok o načinu opravljanja obvezne občinske gospodarske javne službe 24-urne dežurne pogrebne službe v Mestni občini Kranj

Obvestilo Komunale Kranj - dokument


KOZOLCI IN PLOČNIKI

Žabnica, Bitnje, Stražišče - Bo tretjič uspelo: kozolci in pločniki


ODVOZ ODPADKOV NOVEMBER - MAREC

Nov urnik rednega odvoza odpadkov november 2018 - marec 2019

URNIK


TEKOČE VZDRŽEVANJE NA PODROČJU KS BITNJE

Prijava napake, posredovanje pripombe na tekoče vzdrževanje je možna na telefon: 080 1885 ali elektronski naslov: mok@kranj.si

SEZNAM KONTAKTOV ZA TEKOČE VZDRŽEVANJE


E-naročanje odvoza kosovnih odpadkov

Naročanje odvoza preko spletnega obraca na strani www.komunala-kranj.si


ZEMLJEVID KS BITNJE S HIŠNIMI ŠTEVILKAMI

Povezava do zemljevida: Zemljevid KS Bitnje

Zemljevid hišnih številk je informativne narave in ni uradni zemljevid. V primeru, da v njem najdete napako, nam to prosim sporočite na elektronski naslov ks.bitnje@abakus.si.

Opozorilo: velikost slikovne datoteke je 45Mb.


OPOZORILO KRAJANOM - VLOMI

Na KS smo prejeli opozorilo, da se v zadnjem mesecu dni v Zgornjih, Srednjih in Spodnjih Bitnjah pojavljajo tedenski vlomi v stanovanjske hiše. Vlomilci iščejo predvsem zlato in denar, povzročijo pa veliko materialne škode. Prebivalce opozarjamo, naj bodo pozorni na kakršne koli sumljive osebe, avtomobile, dogodke in naj vse, kar bi se jim zdelo sumljivo, nemudoma sporočijo na telefonsko številko 113 oziroma na 080 1200. Še posebej pomembno je, da se sporoči registrska številka avtomobila, če naletimo na sumljiv avtomobil. Šlo naj bi za organizirano skupino 3-4 moških.

V interesu vseh nas je, da bi živeli v mirnem, varnem okolju. S skupnimi močmi nam morda uspe najti vlomilce v naše domove, zato še enkrat naprošamo, da opazujete in sporočite morebitne informacije. Hvala!


Facebook Informator KS Bitnje

FacebookNovice


Arhiv novic . . . | Zapisniki | Ostali zapisniki | Svet KS Bitnje


Prenos tekočega vzdrževanja
Grb kr 01.gif
S 1. 1. 2008 se naslednja tekoča vzdrževanja predajo v upravljanje na ustrezno službo Mestne občine Kranj:
  • tekoča vzdrževalna dela na objektih v javni rabi: poslovni prostori in domovi krajevnih skupnosti, ki so namenjeni osnovi dejavnosti, igrišča, parki, zelenice, avtobusna postajališča, spominska obeležja,
  • tekoče vzdrževanje objektov gospodarske infrastrukture: ceste, javna razsvetljava.

Za sporočanje vseh pripomb glede vzdrževanja cest, vzdrževanja javne razsvetljave, pluženja, vzdrževanja avtobusnih postajališč in vsega, kar je našteto v navedenem sklepu, od 1. 1. 2008 naprej uporabljajte naslednje telefonske številke (Seznam kontaktnih naslovov in telefonskih številk za tekoče vzdrževanje).


Vse o odpadkih

Vse o ravnanju z odpadki izveste na spletni strani www.krlocuj.me.

Krlocuj.jpgPredvideni sestanki sveta KS

Krajani se lahko udeležite sej sveta KS Bitnje. Morebitna vprašanja in predloge za na sejo je potrebno posredovati pisno na naslov KS Bitnje, najkasneje 14 dni pred sejo, da se pravočasno uvrsti na dnevni red seje.

Predvideni datumi sej Sveta KS Bitnje v letu 2019:

Osebna orodja
Imenski prostori
Različice
Dejanja
Navigacija
notranje povezave
obvestila
Pripomočki