Recepti:Zdravo zivljenje IZDELAVA JABOLČNEGA KISA

Iz BitnjeWiki
Skoči na: navigacija, iskanje

IZDELAVA JABOLČNEGA KISA

Kis lahko izdelamo iz mošta ali pa jabolka zmiksamo in stisnemo. Sok ali mošt damo v posodo, pokrijemo z gazo in pustimo stati na sobni temperaturi (vsaj 18 stopinj) 4-5 tednov. Ko se naredi klobuk na vrhu, ga odstranimo dodamo še enkrat toliko vode, kot je vsebine in vrnemo klobuk. Pustimo zopet 4-5 tednov, ko odstranimo klobuk, precedimo in damo v steklenice.

Če želimo aromični kis dodamo razne zeli: pehtran, česen, baziliko, rožmarin, luštrek, peteršilj, ... kar pač imamo na razpolago in kar naš okus ljubi.

NAZAJ

Želim dodati članek | Spisek internetnih strani | www.bitnje.si | Peskovnik
Osebna orodja
Imenski prostori
Različice
Dejanja
Navigacija
notranje povezave
obvestila
Pripomočki