Recepti:Zdravo zivljenje NADEVANI KROMPIRJI
NADEVANI KROMPIRJI
Za štiri osebe potrebujemo:
- 300 g zmrznjene špinače,
- 800 g velikih krompirjev,
- Sol,
- 1 čebula,
- 40 g sončničnih semen,
- 200 g mladega sirčka (skute),
- poper,
- 150 g sira (gaude),
- maslo za pekač.
Špinačo odtajamo. Krompirje temeljito skrtačimo pod tekočo vodo in v olupkih skuhamo v osoljenem kropu. Čebulo olupimo in sesekljamo. Sončnična semena prepražimo v ponvi brez maščobe, da svetlo porumenijo. Vzamemo jih iz ponve.
V ponvi segrejemo maslo in prepražimo čebulo, da postekleni. Dodamo špinačo in jo v pokriti ponvi dušimo na majhni temperaturi. Solimo popopramo, primešamo sirček in sončnična semena.
Krompirje olupimo in podolžno prerežemo. Vsako polovico nekoliko izdolbemo z žličko. Izdolbeno sredico primešamo špinači. Dobimo nadev.
Krompirje nadevamo z nadevom. Zložimo jih v pomaščen pekač in jih potresemo z naribanim sirom. Pečemo v ogreti pečici pri 200 0C 20 minut.
Ponudimo s sezonsko solato.
NAZAJ
Želim dodati članek | | Spisek internetnih strani | | www.bitnje.si | | Peskovnik |