Novice:Zdravo zivljenje

Iz BitnjeWiki
(Primerjava redakcij)
Skoči na: navigacija, iskanje
Vrstica 116: Vrstica 116:
  
 
==Povezave==
 
==Povezave==
 +
*[http://www.marsic-sp.si/c.php Ivan Maršič]
 
{{KS footer}}
 
{{KS footer}}
 
[[Kategorija:KS]]
 
[[Kategorija:KS]]

Redakcija: 11:42, 23. februar 2011

Vsebina

Predvidene delavnice

Spoštovane krožkarce in krožkarji

v veliko veselje mi je bilo druženje z vami. Meni je čas, v torek, neverjetno hitro minil. Upam, da ste tudi vi uživali. Kot sem predvidevala ste resnično zakladi znanja. Kaj vse imate še skrito, bomo videli v naših naslednjih druženjih, ki bodo:



Kot sem vam dejala na začetku, vsi skupaj bomo oblikovali naša srečanja. Zato vse kar vas zanima, kar želite podati, vedeti .... sporočite, zabeležite, vprašajte, .... kajti le tako bomo lahko zadovoljili vsem nam. (Marjana prinesi recept za ognjičevo kremo)

Rada bi vas še enkrat opomnila, da bomo prihodnji teden prisluhnili Pavli in Franciju, ki sta očitno pristna "kruharja", in nam bosta poleg teorije tudi praktično prikazala mletje žit. Verjetno imata na zalogi kar nekaj koristnih nasvetov in receptov. Zato vljudno vabljeni.

Pa še to 17. in 18.02. sta dneva, ko lahko narahlo prekopljemo vrt, tako odpremo pore in spodbudimo rast VSEGA ZELENJA - TUDI PLEVELOV, 01. in 02.marca pa zadevo ponovimo in takrat pa je ugodni čas, da ZAMORIMO VSE KAR JE PRIČELO Z RASTJO. Vem, da je ravno padel sneg. A mogoče ne bi bilo slabo poizkusiti. Jaz se bom dela lotila jutri.

Bodite zdravi in na videnje v torek.

Lp, Tatjana

Recepti

VITAMINSKA SOLATA

Potrebujemo:

Za preliv:

Solato operemo in natrgamo. Zelje operemo in narežemo na rezance. Korenček ostrgamo in naribamo.

Sestavine naložimo v skledo. Najprej damo solato, nanjo zelje in korenček, potresemo s koruzo. Tunino odcedimo in koščke naložimo v skledo, dodamo še feta sir, narezan na koščke.

Pripravimo jogurtov preliv. V manjšo skledico nalijemo tekoči jogurt in vanj z metlico zamešamo sol, zelišča (po okusu) in malo kisa.

Prelijemo solato in potresemo z nastrganim jajcem. Lahko potresemo še s sončničnimi ali bučnimi semeni.

Moja solata je vsakič drugačna, odvisno od tega, katere sestavine imam v hladilniku. Včasih dodam drugačen sir, še kakšni drugo zelenjavo (papriko, kumarice …). V preliv nikoli ne dodajam ne majoneze in ne olja. Solate nikoli ne mešam, saj preliv pride do vsake sestavine, se pa tudi premeša, medtem ko jemo.

Solata prija ob različno pripravljenem krompirju, lahko pa tudi ob koščku kruha ali kot samostojna jed.

NADEVANI KROMPIRJI

Za štiri osebe potrebujemo:


Špinačo odtajamo. Krompirje temeljito skrtačimo pod tekočo vodo in v olupkih skuhamo v osoljenem kropu. Čebulo olupimo in sesekljamo. Sončnična semena prepražimo v ponvi brez maščobe, da svetlo porumenijo. Vzamemo jih iz ponve.

V ponvi segrejemo maslo in prepražimo čebulo, da postekleni. Dodamo špinačo in jo v pokriti ponvi dušimo na majhni temperaturi. Solimo popopramo, primešamo sirček in sončnična semena.

Krompirje olupimo in podolžno prerežemo. Vsako polovico nekoliko izdolbemo z žličko. Izdolbeno sredico primešamo špinači. Dobimo nadev.

Krompirje nadevamo z nadevom. Zložimo jih v pomaščen pekač in jih potresemo z naribanim sirom. Pečemo v ogreti pečici pri 200 0C 20 minut.

Ponudimo s sezonsko solato.

KROMPIR IZ PEČICE

Za eno osebopotrebujemo:


Krompir s krtačko temeljito očistimo in operemo pod tekočo vodo. Po dolgem ga prerežemo. Na pekač, obložen s papirjem za peko, naložimo krompirjeve polovice. Na vsako polovico damo košček masla in posujemo zelišča. Pečemo približno 40 minut v ogreti pečici na 200 0C.

K tako pripravljenemu krompirju tekne skuta ali kisla smetana.

BANANINO – JOGURTOV NAPITEK

Za eno osebo potrebujemo:

Sestavine damo v mešalnik (jaz uporabljam magic bullet), dobro premešamo in nalijemo v steklen kozarec. Napitek je lahek in izredno prijetnega okusa.

RULADA PO MOJE

Sestavine:

Iz beljakov stepemo čvrst sneg, dodamo sladkor in vanilijev sladkor. Močno stepemo in dodamo rumenjake ter spet močno stepemo. Moko primešamo na najnižji hitrosti.

Na pomaščen pekač namažemo biskvitno zmes in pečemo pri 180 0C 6 do 8 minut. Pripravimo svež kuhinjski prtič in ga razgrnemo, nanj zvrnemo pečen biskvit, odstranimo ga s pekača in ga takoj s prtičem zavijemo. (Ko imam pekač obrnjen na prtiču, ga z mokro krpo premažem, da biskvit odstopi. Malo še pomagam z desertnim nožičem.) Pustimo, da se ohladi.

Biskvit odvijemo in ga namažemo z marmelado ter zavijemo v lepo rolo. Potresemo s sladkorjem v prahu in narežemo na rezine.

Oddaje

NOVA ODDAJA - Za zdravje.jpg

Foto-galerija

22.2.2011

DSC03128.JPG ZZ DSC03140.JPG
ZZ DSC03138.JPG ZZ DSC03141.JPG
ZZ DSC03130.jpg ZZ DSC03131.JPG

Povezave

Želim dodati članek | Spisek internetnih strani | www.bitnje.si | Peskovnik
Osebna orodja
Imenski prostori
Različice
Dejanja
Navigacija
notranje povezave
obvestila
Pripomočki