Vrt jim poplavlja kanalizacija

Iz BitnjeWiki
Skoči na: navigacija, iskanje
V potok Štajna se stekajo odpadne vode, ki vsake toliko časa poplavijo vrt Erženovih.

Potok Štajna, v katerega se stekajo odpadne vode, stalno poplavlja vrtove dveh hiš ob njem. Zgornje Bitnje – »Včasih se je v grabnu zbirala deževnica le ob večjih nalivih, potem je usahnila. Zdaj pa voda v grabnu kar stoji,« je obupana Veronika Eržen, katere hiša stoji neposredno ob grabnu in je poleg sosednje hiše najhuje prizadeta. V graben se namreč stekajo fekalne vode številnih gospodinjstev v bližini, ki vsake toliko časa poplavijo njihov in sosednji vrt. Težave se zadnjih petnajst let samo še kopičijo, saj se Bitnje širijo, kanalizacija pa še ni urejena. Tako so mnogi odpadne vode speljali kar v omenjeni graben, ob večjem deževju pa se vse skupaj razlije po vrtu Erženovih in njihovih sosedov. »Sploh si ne upamo več jesti zelenjave z našega vrta. Pri sosedih pa je vse skupaj kar požgalo,« je razmere opisala Veronika Eržen. Že več let jim obljubljajo, da bodo graben očistili, a se do zdaj to še ni zgodilo. Dodatne težave so nastale, ker so nekateri graben na posameznih mestih kar na črno zapirali. Zato bi bilo po mnenju Erženove graben najbolje kar v celoti zasuti, s čimer pa se pri občini ne strinjajo, saj naj bi šlo po njihovem za vodotok, zato mora ostati pretočen.

»Sploh si ne upamo več jesti zelenjave z našega vrta. Pri sosedih pa je vse skupaj kar požgalo,« je razmere opisala Veronika Eržen.

Zato bi bila Veronika Eržen zadovoljna vsaj s kompromisno rešitvijo, da bi poskrbeli za sanacijo struge. »Vendar so mi pri občini svetovali, naj sama pridobim soglasja lastnikov zemljišč ob Štajni,« je ogorčena. S tem bi vsaj začasno rešili njihove težave, dokler ne bi v Bitnjah uredili kanalizacije, kar naj bi se zgodilo leta 2009.

Članek objavljen v Gorenjskem glasu.


Želim dodati članek | Spisek internetnih strani | www.bitnje.si | Peskovnik
Osebna orodja
Imenski prostori
Različice
Dejanja
Navigacija
notranje povezave
obvestila
Pripomočki