Parkiranje v Kranju

Iz BitnjeWiki
Redakcija dne 10:36, 14. avgust 2009 od Boris Oblak (Pogovor | prispevki)
(prim) ← Starejša redakcija | poglejte trenutno redakcijo (prim) | Novejša redakcija → (prim)
Skoči na: navigacija, iskanje

V Kranju bo kmalu zacel veljati nov parkirni rezim, ki na novo doloca obmocje kratkotrajnega in casovno neomejenga parkiranja. Po novem bo povsod mozno 1 uro parkirati brezplacno, ce bos parkirnino placal-a s parkirno kartico (poglej prilogo). Kupiti jo je mozno na obcini.

Sicer pa območje kratkotrajnega parkiranja obsega:

Parkirišča, na katerih trajanje parkiranja časovno ni omejeno obsega:

Na vseh parkiriščih se plačuje parkirnina, razen za posamezna parkirna mesta, za katera so sklenjene najemne pogodbe. Imetniki dovolilnic za vožnjo, ustavljanje in parkiranje v območju za pešce, lahko brezplačno parkirajo na parkiriščih, kjer parkiranje časovno ni omejeno, razen na parkirišču pri Zdravstvenem domu Kranj. Parkirišče pri “Čebelici” je v času med 17.00 in 08.00 uro rezervirano za stanovalce, ki imajo v območju za pešce stalno ali začasno prebivališče

Višina parkirnine na označenih delih vozišča, namenjenih parkiranju vozil v območju kratkotrajnega parkiranja in na parkiriščih, kjer trajanje parkiranja časovno ni omejeno znaša:

Uporabniki lahko enkrat dnevno 60 minutno brezplačno parkiranje v območju kratkotrajnega parkiranja koristijo, če za plačilo parkirnine uporabijo kartico, izdano s strani Mestne občine Kranj (glej prilogo tega sporocila).

Za plačilo parkirnine v območju kratkotrajnega parkiranja se uporabljajo naprave za izdajanje parkirnih listkov (parkomati). Za plačilo parkirnine, na katerih trajanje parkiranja ni časovno omejeno, se uporabljajo avtomatske blagajne. Uporabniki lahko parkirnino plačajo s kartico izdano s strani Mestne občine Kranj, GSM aparatom, z gotovino ali plačilno-kreditnimi karticami, ki so označene na parkomatih oziroma avtomatskih blagajnah.

Priloge

Osebna orodja
Imenski prostori
Različice
Dejanja
Navigacija
notranje povezave
obvestila
Pripomočki