PGD:Informator 26:Adaptacija

Iz BitnjeWiki
Skoči na: navigacija, iskanje

Adaptacija Gasilskega doma Bitnje

Verjetno ste krajani že sami opazili, da se v gasilskem domu in okoli njega že nekaj časa odvijajo razne aktivnosti. Gasilsko društvo Bitnje je na sejah UO PGD v prejšnjem letu razpravljalo o izgradnji podstrešnih prostorov, kjer bi zgradili veliko večnamensko dvorano, učilnico in dva toaletna prostora. Predvsem si želimo imeti učilnico, ki bi bila namenjena za izobraževanje naših članov društva pa tudi za dejavnosti ostalih društev v naši KS. Učilnica je zelo potrebna, saj želimo našo mladino pa tudi ostale člane društva izobraževati na področju gasilstva. Samo dobro izšolan in praktično izurjen gasilec je lahko kos vsem operativnim nalogam, ki ga čakajo na raznih intervencijah. Večnamenski prostor bi namenili za kulturne prireditve in večje sestanke, kot so občni zbori in ostale večje prireditve. Tako nam ne bi bilo več treba vsakič prazniti garaže, kjer so gasilski orodni avto in ostala oprema. Prenovili bomo tudi dosedanjo dvorano oziroma garažo in orodišče ter odstranili balkon. Orodišče pod balkonom bo prestavljeno na novo lokacijo na zahodno stran doma za prizidkom nove garaže. S tem bomo povečali dosedanjo dvorano, kjer bosta v prihodnosti oba avtomobila - orodni in moštveni.

Planiran je še en izvoz na cesto. Dvorana se bo bistveno povečala tudi za razne prireditve - gasilske in druge prireditve za krajane. Vsi se zavedamo, da večjih prostorov v naši KS ni, zato bi bilo smotrno uporabiti že obstoječe prostore v gasilskem domu za različne dejavnosti. Načrtuje se tudi prenova notranjih vrat, vhodnih vrat in oken ter pridobitev čajne kuhinje za potrebe ob raznih prireditvah.

Nad dvorano oz. novim večnamenskim prostorom je bil leseni strop, sedaj pa je armirana betonska plošča, ki zagotavlja trdnost in varnost podstrešne dvorane. Za vse te dejavnosti so potrebna kar izdatna finančna sredstva. Računamo, da bodo ti stroški znašali nekje v višini 25.000 EUR ali več, kar je za društvo kar velik finančni zalogaj. Naša odločitev za to prenovo je bila sicer težka, a dobro premišljena. Vse načrtovanje je potekalo zelo dolgo in na koncu smo se le odločili, da bomo začeli z deli. Rad bi se še zahvalil vsem donatorjem in krajanom, ki nam pomagajo s prispevki za koledar ob koncu leta in s podarjenim materialom.


Z gasilskim pozdravom NA POMOČ!


Predsednik PGD
Pogačnik Miran GČ


NAZAJ

Osebna orodja
Imenski prostori
Različice
Dejanja
Navigacija
notranje povezave
obvestila
Pripomočki