Glavna stran

Iz BitnjeWiki
Skoči na: navigacija, iskanje
Forum | Nova prijava | Stara spletna stran | Peskovnik
Dobrodošli na neuradni spletni strani Krajevne skupnosti Bitnje.
Domačija v Bitnjah
Krajevno skupnost Bitnje sestavljajo tri naselja. Zgornje, Srednje in Spodnje Bitnje. Razprostirajo se na treh kilometrih ob cesti Kranj - Škofja Loka. Na prvo obcestno oznako naletite že kmalu po izvozu iz Kranja. Pomembna značilnost kraja je njegova idilična lega po meri sodobnega človeka. Leži obdan z gozdovi in s pogledom na gore obenem pa v neposredni bližini samega centra mesta (Kranja). Prebivalci Bitenj smo v neposrednem stiku z naravo nekoliko odmaknjeni od hitrega tempa večjih mest hkrati pa so prednosti večjih mest na dosegu roke. Druga značilnost Bitenj pa smo gotovo prebivalci sami. Smo mešanica staroselcev in priseljencev, ki se zadnje čase uspešno povezuje v vedno bolj živahnem življenju lokalne skupnosti. Našo krajevno skupnost lepo opisuje v spisu osnovnošolka Lara.


nadaljevanje . . .GORKI

Spoštovani!

Tudi na območju Bitenj potekajo dela v sklopu projekta GORKI, ki vključuje izgradnjo kanalizacijskega in vodovodnega omrežja ter čistilne naprave, s ciljem vzpostavitve osnovnih pogojev za razvoj z izgradnjo ustrezne infrastrukture. S tem se bodo izboljšali bivalni pogoji, zagotovilo se bo varovanje pitne vode in zmanjšale se bodo izgube pitne vode. Zaključek projekta je predviden konec decembra 2015.

Gradbena dela se izvajajo sočasno na več gradbiščih, zato pozivamo k strpnosti in razumevanju ob morebitnih občasnih prekinitvah oskrbe s pitno vodo. Gradbišča obratujejo vse dni v tednu, med 7. in 17. uro (v poletnem času do 18. ure).

Načrtovane prekinitve oskrbe s pitno vodo so objavljene na spletni strani Komunale Kranj (http://www.komunala-kranj.si) in v oglasih na Radiu Kranj in Radiu Gorenc.

Dodatno vas vabimo tudi k prijavi na brezplačno osebno obveščanje preko SMS sporočil ali elektronske pošte. Prijavite se lahko preko obrazca na naši spletni strani http://www.komunala-kranj.si, po elektronski pošti ali osebno pri naši blagajni na Ulici Mirka Vadnova 1 v Kranju.

Poleg načrtovanih prekinitev lahko zaradi loma cevi v času gradbenih posegov pride tudi do izrednih prekinitev oskrbe s pitno vodo. Žal v takih primerih obveščanja ne moremo izvesti, sama prekinitev oskrbe pa običajno ni daljša od dveh ur. Predlagamo, da si za osnovne potrebe pripravite manjšo zalogo vode.

Pri prekinitvi oskrbe z vodo pride v cevovodu do spremembe tlačnih razmer, zato se pri ponovni vzpostavitvi prvotnih razmer iz cevovoda dvignejo usedline, ki povzročijo motno vodo. V teh primerih je potrebno iz vseh pip odstraniti in očistiti mrežice ter pustiti teči vodo na vseh pipah toliko časa, da le-ta postane bistra. S tem priporočilom zagotavljamo, da bo voda ustrezne kakovosti.

Pri vzpostavitvi prvotnih razmer lahko pride tudi do bele obarvanosti vode, ki jo povzročijo zračni mehurčki. Ko tako vodo natočimo v kozarec se v nekaj sekundah (oziroma minuti) zbistri, saj zračni mehurčki potujejo proti površini in nato izhlapijo. Tudi taka voda je ustrezne kakovosti.


Komunala Kranj


GORKI


Facebook Informator KS Bitnje

Facebook


Novice


Arhiv novic . . . | Zapisniki | Ostali zapisniki | Svet KS Bitnje


Prenos tekočega vzdrževanja
Grb kr 01.gif
S 1. 1. 2008 se naslednja tekoča vzdrževanja predajo v upravljanje na ustrezno službo Mestne občine Kranj:
  • tekoča vzdrževalna dela na objektih v javni rabi: poslovni prostori in domovi krajevnih skupnosti, ki so namenjeni osnovi dejavnosti, igrišča, parki, zelenice, avtobusna postajališča, spominska obeležja,
  • tekoče vzdrževanje objektov gospodarske infrastrukture: ceste, javna razsvetljava.

Za sporočanje vseh pripomb glede vzdrževanja cest, vzdrževanja javne razsvetljave, pluženja, vzdrževanja avtobusnih postajališč in vsega, kar je našteto v navedenem sklepu, od 1. 1. 2008 naprej uporabljajte naslednje telefonske številke (Seznam kontaktnih naslovov in telefonskih številk za tekoče vzdrževanje).


Vse o odpadkih

Vse o ravnanju z odpadki izveste na spletni strani www.krlocuj.me.

Krlocuj.jpgPredvideni sestanki sveta KS

Krajani se lahko udeležite sej sveta KS Bitnje. Morebitna vprašanja in predloge za na sejo je potrebno posredovati pisno na naslov KS Bitnje, najkasneje 14 dni pred sejo, da se pravočasno uvrsti na dnevni red seje.

Predvideni datumi sej Sveta KS Bitnje v letu 2019:

Osebna orodja
Imenski prostori
Različice
Dejanja
Navigacija
notranje povezave
obvestila
Pripomočki