Čigava velja?

Iz BitnjeWiki
Skoči na: navigacija, iskanje

Stanislav Jesenovec

V dveh medijih smo lahko te dni zasledili zapis o problemu blata ali drugih materialov, ki se pojavijo na cesti. V Kr`Povej MO Kranj smo lahko prebrali:

Zadeva: gnoj, blato na cesti
Status: Končano
Področje: Ceste
Objavljeno: 3.11.2013 21:34:12

Na cesti proti pokopališču Bitnje je bilo 2.11.po asfaltu in na bankinah precej ostankov hlevskega gnoja in drugega blata, ki sta najbrž odpadala s koles traktorja. Na to kažejo tudi sledi proti polju. Lahko delavci Komunale Kranj to očistijo oziroma redarji to zahtevajo od kmeta/traktorista, ki je to naredil?

Odgovor (4.11.2013 9:59:44):
Pozdravljeni! Medobčinski inšpektorat Kranj opravlja nadzor tudi nad onesnaženjem javnih cest s strani traktoristov in ostalih udeležencev v prometu v skladu z Zakonom o cestah. V primeru kršitve redarji in inšpektorji ukrepajo v skladu z svojimi pristojnostmi in veljavno zakonodajo in sicer lahko opozorijo kršitelje na nepravilnosti in sicer, da naj očistijo kolesa in cesto, lahko pa tudi izrečejo globo. Prekršek morajo redarji oziroma inšpektorji zaznati osebno. Lep pozdrav!

Zadnji stavek mi ni povsem razumljiv. Beseda »zaznati« v SSKJ V, str. 828, opredeljuje »čutno dojeti predmetni svet«, kar vse kaj drugega, kot, da bi redar oziroma inšpektor na cesti videl blato in gnoj. Lahko pa zazna vonj slednjega. Ker v teh besedah nisem zaznal želene osti, ki bi kmetom in drugim dala vedeti, da se njihovo polje ali dvorišče konča točno na meji enega ali drugega s cesto ali javno potjo in, da kakršnikoli odpadki ne smejo preko te črte, mi je prišel kot naročen spodnji prispevek iz Kmečkega glasa, 6.11.2013. leta. Iz njega izhaja zaznavanje nevarnosti, da bo vaša denarnica, zaradi nemarnega ravnanja, lahko kar znatno bolj prazna, kot pred njim.

Kazen 1000 eur.jpg

Osebna orodja
Imenski prostori
Različice
Dejanja
Navigacija
notranje povezave
obvestila
Pripomočki