Intervju Pavlič

Iz nk
Skoči na: navigacija, iskanje

INTERVJU S TAJNIKOM, ENEM IZMED USTANOVITELJEM, NK BITNJE g. PAVLIČ SLAVCEM

Slavc v vlogi trenerja pionirjev NK Bitnje

Pavlič Slavc je to lahko rečemo "alfa in omega" NK Bitnje, predvsem kar se tiče pisarniškega in tajniškega dela. Kot aktivni nogometaš je igral v mlajšh selekcijah pri NK Triglav, kasneje v Šenčurju, končal pa je nogometno pot kot aktivni nogometaš v Bitnjah.

Osnovni podatki:

Prvi nogometni klub NK TRIGLAV
Prvi nogometni trener MAJCE BOGDAN
Trenerji ki so ga trenirali KOBAN, BREZAR MARJAN, KRAŠOVEC MILAN, PONGRAC
Nogometni klubi kjer je igral NK TRIGLAV, NK ŠENČUR, NK BITNJE

Vprašanja in odgovori

1. vprašanje:
Prvi nogometni koraki?
odgovor:
Za nogomet me je navdušil oče, začel sem pri pionirjih NK TRIGLAV. Obiskoval sem OŠ Simon Jenko in igrišče je bilo zelo blizu. Pri 11 letih (1962) pa se je začel graditi štadion v Kranju in sem kot mlad fantič bil prvič registriran kot član NK Triglav. Naj povem, da sem že kot 17 letnik začel že igrati tudi za člansko ekipo, kaj več pa mi je preprečila "malce čudna" kadrovska politika kluba, ki je preferirala predvsem sodelovanje z bivšo JNA in njenimi predstavniki. Za nas domače igralce tako ni bilo več mesta v klubu.


2. vprašanje:
Tvoja nadaljna nogometna pot?
odgovor:
Odšel sem v NK Šenčur, kjer sem uspešno igral v 1. gorenjski nogometni ligi dve sezoni, po hudi poškodbi (zlom gležnja) pa sem se za 10 let nogometno upokojil. Družina in družinsko življenje mi je bilo pomembnejše.


Na zelene terene sem se zopet vrnil ko smo v Bitnjah ustanovili nogometni klub.


3. vprašanje:
Začetki nogometa v Bitnjah?
odgovor:
Da se o zadevi na teh straneh ne bi ponavljali, je tema o klubu že nekaj časa na voljo na tej spletni strani pod "O KLUBU - ZGODOVINA KLUBA". Kdor želi, pa se lahko še posebej, tudi direktno iz tega intervjuja "priklopi" na poslušanje mojega intervjuja za radio Sora, pred tremi leti, tudi za to, da se vidi, kaj (če) se je od kaj takrat premaknilo.


4. vprašanje:
Najboljša tekma v nogometni karieri?
odgovor:
Omenil bom tri:


1. Finalna pokalna tekma pionirjev leta 1964 med NK TRIGLAV in NK OLIMPIJO.Olimpija z legendami kot so bili: ROŽIČ, HACLER, HADLER, ZAVRL, ĐEKIĆ…. Sicer smo izgubili z 0:1 vendar nismo razočarali.


2. Mladinska finalna pokalna tekma leta 1966 med NK TRIGLAV in NK OLIMPIJO. Olimpija zopet z isto kvaliteto, kar je bilo za nas kar malce preveč, saj smo gladko izgubili z rezultatom 1:6. Bila pa je to predtekma članski tekmi med OLIMPIJO in CRVENO ZVEZDO. Tako sem prvič in zadnjič izkusil kaj je igrati pred 20.000 glavo množico nogometnih navdušencev. Noro !!!


3. Tekma za člansko ekipo NK BITNJA proti večnemu rivalu v tistih časih NK ZARICA. Bilo je leta 1984, soigralci v tistih časih pa so bili: FRLUK, PASTVA STEVO, COFA, MRAK, KOŠIR, KOKALJ. Derbi je odločil naš legendarni golgeter KOŠIR – BUCO z pravim evrogolom v zgornji kot gola Zarice. Žogo je dobesedno zabil v "rašlje" tako da je ostala zagozdena v mreži.


5. vprašanje:
O tebi in čaju kroži v nogometnih krogih zanimiva anekdota, prosim če nam jo zaupaš?
odgovor:
O…kje ste pa to dobili ( smeh )! No pa naj vam bo.


V Bitnjah bi se morala igrati nogometna tekma (nasprotnika se ne spomnim več) spomnim se da je bilo izredno slabo vreme. Ko je vreme slabo je bilo igrišče v Bitnjah prava mlakuža, bolj primerna za "žabe in rake" kot nogometaše. Kot predstavnik kluba sem kuhal čaj v kotlu. Trudil sem se po najboljših močeh, saj je bilo vreme res nemogoče. Bil sem moker do kože, vendar sem po velikih mukah čaj le skuhal. Med tem časom pa sta se ekipi skupaj s sodnikom dogovorili da tekme ne bo. Ko to zvem (po vseh naporih s kuhanjem čaja) zavpijem vsem prisotnim: NI TEKME …NI ČAJA in ZVIZ ... kotel s čajem stresem v potok (smeh).


6. vprašanje:
Bil si tudi nogometni trener?
odgovor:
Tako je. Treniral sem pionirje NK Bitnje, moram reči da smo imeli kar kvalitetno ekipo. Pa naj na tem mestu vsem bralcem tega intervjuja postavim nagradno vprašanje:


NAŠTEJTE MI TRI IGRALCE S FOTOGRAFIJE, KI SO SEDAJ STEBRI ČLANSKE EKIPE?


Tistega ki bo pravilno odgovoril čaka priložnostna nagrada na domači tekmi članske ekipe.


7. vprašanje:
Dotakniva se še malce današnjih časov; vizija NK Bitnje, razvojni plani, bodočnost nogometnega kluba NK Bitnje?
odgovor:
Vse našteto si lahko ogledate na tej POVEZAVI.


8. vprašanje:
Skupščina nogometnega kluba Bitnje bo 8.6.2007, vaš komentar?
odgovor:
Skupščina kluba je javno objavljena, na tem mestu pa bi rad še enkrat povabil k udeležbi vse aktivne člane kluba, kot vse bivše igralce in pristaše NK Bitnje, ki jim ni vseeno kaj se bo s klubom v bodočnosti dogajalo.


9. vprašanje:
Zakaj je pred kratkim prišlo do dopisovanja med SKS BITNJE in UO NK BITNJE glede zadeve, ki smo jo prebirali na forumu?
odgovor:
O tem je bilo na forumu res dosti dopisovanja, zadeva je bila z naše strani morda res postavljena preveč na trdo, za kar se lahko ob tej priložnosti tudi osebno opravičim.


Mislim da je stvar za nas zaključena. Odprto pismo predsednika KS Bitnje smo vzeli na znanje in nam popolnoma zadostuje. O zadevi ne bomo več razpravljali, upamo pa, da bomo pri bodočih skupnih nalogah vsi igrali z odprtimi kartami. Pri tem mislim na skupen projekt legalizacije in izgraditve športnega parka Bitnje.


Osebna orodja
Imenski prostori
Različice
Dejanja
Navigacija
Pripomočki