Intervju Oštir

Iz nk
Skoči na: navigacija, iskanje

INTERVJU Z IGRALCEM MLADINSKE NOGOMETNE EKIPE NK BITNJE OŠTIR ALEŠEM

Mladinska ekipa 22.4.2007

Po dolgih letih smo v nogometnem klubu Bitnje zopet dobili zopet zelo kvalitetnega nogometnega vratarja. Oštir Aleš izhaja iz nogometne družine, saj je njegov oče Herman prav tako zasedal vrata nogometnega gola in je bil prava legenda v kranjski nogometni sredini. Najbrž res drži rek "jabolko pa ne pade daleč od drevesa".


Že v prvi sezoni v NK Bitnje je Aleš dokazal, da gre za sicer mladega, vendar tehnično zelo podkovanega nogometnega vratarja. Na nekaterih tekmah je z svojimi odličnimi posredovanji popolnoma "začaral" zahtevno nogometno občinstvo v Bitnjah.

Osnovni podatki:

Prvi nogometni klub NK TRIGLAV
Prvi nogometni trener HABUŠ SREČKO
Trenerji ki so ga trenirali HABUŠ, DREMELJ, TREBEC, HRIBAR, JERINA
Nogometni klubi kjer je igral NK TRIGLAV , NK BITNJE

Vprašanja in odgovori

1. vprašanje:
Opiši tvoje prve nogometne korake?
odgovor:
Oče pravi v šali, da sem začel z nogometom takoj ko sem shodil, mogoče celo prej. Na osnovni šoli Jakoba Aljaža pa sem prvič začel organizirano trenirati in igrati nogomet, kmalu zatem pa sem odšel v NK Triglav .


2. vprašanje:
Kako da si se odločil za poklic nogometnega vratarja?
odgovor:
Tudi moj oče je bil nogometni vratar, zato sem se tudi jaz odločil za to nogometno kariero. Lahko rečem predvsem to, da mi ni bilo te odločitve nikoli žal.


3. vprašanje:
Nogomet in šola, povej nam kaj na to temo?
odgovor:
Ja, kako naj rečem ... če danes nimaš končane vsaj srednje šole (vsaj tako mislim jaz) si nihče. Dobro pa je imeti poleg šole, tudi kakšno interesno dejavnost, da ne sediš doma križem rok in posedaš tja v en dan. Šport je idealen za sprostitev in zaposlitev prostega časa, dvakrat do trikrat na teden se greš "zjagati" in "preluftati" možgančke na treningu.


4. vprašanje:
Kako mladi vidite današnji, moderni čas?
odgovor:
Današnji čas je zelo moderen, saj se že skoraj vse dela in upravlja preko računalnikov, medtem ko naše babice in dedki tega niso imeli. Tehnologija gre naprej in kmalu bomo imeli tudi leteče avtomobile. Večja tehnologija ... večji stroški.


5. vprašanje:
V tvojih letih fantje že malce pogledujete po dekletih?
odgovor:
Ja, seveda, normalno da pogledujemo, ne bi bil zdrav če ne bi. Če s tem misliš ali imam kaj ob sebi ... seveda imam.


6. vprašanje:
Pa zopet nogometna tema; najboljša tekma kariere?
odgovor:
Najbrž tekma NK TRIGLAV : NK OLIMPIJA kot član ekipe starejših dečkov v Triglavu, mogoče pa tudi tekma v Žireh proti Alpini kot član mladinske ekipe NK Bitnje.


7. vprašanje:
Nogometni cilji?
odgovor:
Kakšnih posebnih nogometnih ciljev zaenkrat nimam, upam pa da bomo z člansko ekipo NK Bitnje kmalu igrali tudi v prvi gorenjski nogometni ligi.


8. vprašanje:
Kako si prišel v nogometni klub Bitnje?
odgovor:
Ja ta pot je bila kar hitra. Krivec za to je bil g. Hribar Zvone, ki me je opazil na nogometnem turnirju na Planini. Pristopil je do mene in me kar direktno vprašal, če bi prišel v Bitnje. V tistem času sem bil prost igralec in sem se odločil da grem za svojo rekreacijo braniti v Bitnje in ni mi žal.


9. vprašanje:
Kako si se ujel z soigralci pri mladinski in kako pri članski ekipi?
odgovor:
Z mladinci sem se ujel zelo hitro, mislim da smo bili že po drugi tekmi pravi prijatelji. V člansko ekipo sem se vključil malce pozneje, prve tekme pa sem igral v jesenskem delu sezone 2006.


Med zimskim premorom pa sem se priključil treningom v telovadnci, kjer sem igralce dodobra spoznal in moram reči da so vsi CARJI !


10. vprašanje:
Misliš da nogomet v Bitnjah ima prihodnost?
odgovor:
Mislim in upam da sedaj, ko se je zamenjalo vodstvo kluba lahko pričakujemo tudi boljše rezultate.


Osebna orodja
Imenski prostori
Različice
Dejanja
Navigacija
Pripomočki