Intervju Doljak 2009

Iz nk
Skoči na: navigacija, iskanje

POGOVOR S PREDSEDNIKOM KLUBA NK BITNJE

1. vprašanje:
Na začetku vas lepo pozdravljam v našem studiu.
odgovor:
Hvala za povabilo.


2. vprašanje:
NK Bitnje v letu 2009, kako bi opisali delo v tem za vas prelomnem letu?
odgovor:
Moram reči, da uspešno. Seveda pa nič ni tako dobro, da ne bi bilo še boljše.

Da ne bom preskromen, pa naj povem, da nam je uspelo tisto za kar se NK Bitnje prizadeva že več generacij, to pa je novo nogometno igrišče. Do izvedbe tega projekta je prišlo s planskim in načrtnim delom v UO NK Bitnje v preteklih dveh letih ter seveda z veliko pomočjo KS Bitnje in predsednika KS Bitnje.


V tekmovalnem smislu smo naredili korak naprej v članski ekipi , veteranski ekipi ter v krožku na POS Žabnica. Še posebej članska ekipa je s prihodom trenerja Jerine Andreja pokazala, da lahko zmore več in boljše z načrtnim delom tako trenerja kot strokovnega štaba.


V naslednjem obdobju pa nas čaka več dela na področju ekip U 10 in U 12, kjer trenutno ne zmoremo sestaviti popolnoma domače ekipe.


3. vprašanje:
Članska ekipa je trenutno na prvem mestu, plani za naprej?
odgovor:
Članska ekipa je res po polovici tekmovanja na prvem mestu, kar ni neuspeh.


Poudariti pa moram, da nas v nadaljevanju prvenstva čaka še zelo težko delo, saj bomo domače tekme, zaradi prenove igrišča, igrali kot gosti, po drugi strani pa največji favorit prvenstva NK Britof še ni rekel zadnje besede. Tu smo v dokaj podrejenem položaju, saj imajo naši nasprotniki in tekmeci večjo bazo igralcev ter ogromne možnosti novih in kvalitetnih okrepitev. To drugo se že dogaja.


Vendar verjamem v naše moči in znanje, saj smo odigrali v jesenskem delu nekaj res spodobnih tekem, žal pa sta dve tekmi tudi za pozabo. Tu pa imamo še veliko rezerve.


Želimo in hočemo, da naša članska ekipa igra, kot prvo na lepem in novem nogometnem igrišču, kot drugo pa, da igramo v 1. gorenjski nogometni ligi, kot stalen udeleženec. Tu računamo tudi na pomoč kluba s katerim trenutno sodelujemo NK Kranj, ki nam je roko na srce pomagal z dvema / tremi kvalitetnimi igralci, v lanskem prestopnem roku.


4. vprašanje:
Slišimo, da imate v Bitnjah zelo ambiciozno veteransko ekipo?
odgovor:
Lahko rečem, da je veteranska ekipa moj otrok. V veteranski ekipi smo združili vse pozitivne nogometne sile v Bitnjah in moram reči, da nam je uspelo, saj so igralci, ki so ime kluba ponesli širom Gorenjske, sedaj trdni temelj kluba in garant, da nogomet v Bitnjah ne bo izginil, kot se je to zgodilo nekaterim klubom v preteklosti.


5. vprašanje:
Kako komentirate uspehe gorenjskih igralcev predvsem na delu v drugih klubih? Ali Gorenjska res ne zmore zadržati svojih najboljših igralcev?
odgovor:
Tu mislim, da ogromno pozitivno delo opravlja naš največji in najuspešnejši klub ND Triglav, ki pod vodstvom predsednika kluba Velov Igorja doživlja drugo pomlad.


Razumeti pa morate, da okolje na Gorenjskem ni naklonjeno sponzoriranju nogometa in je po tej strani uspeh Triglava, ki je te igralce naredil še večji, saj producira ne samo igralce za našo 1. ligo, temveč tudi za tujino.Tu bi morali narediti več na podpori klubu, ki nas predstavlja tako v slovenski regiji kot tudi širše.


6. vprašanje:
Slovenska nogometna reprezentanca se je uvrstila na svetovno nogometno prvenstvo, ki bo v Južni Afriki v naslednjem letu. Vaš komentar?
odgovor:
Mogoče se sploh ne zavedamo, kaj pomeni biti aktivni udeleženec dogodka, ki ga gleda ves svet. Smo najmanjša država na tem prvenstvu, z najslabšimi pogoji delovanja, z najmanjšo bazo igralcev.


Se pravi, da se kljub majhnosti in slabim pogojem, delovanja nogometa v našem nogometu dela dobro, celo zelo dobro. Nogometu moramo dati samo priložnost za razvoj in nemoteno delovanje. Tu mislim predvsem na nova igrišča, stadione, podporo države ter medijsko pokritost.


Nogomet je bil in bo tudi v bodoče najbolj pomembna postranska stvar v življenju (za nekatere prva) noben drug šport ni tako masoven in popularen. Konkurenca v nogometu je strašna in uspeti v taki konkurenci ni mačji kašelj.


7. vprašanje:
Vaš mandat se izteče junija 2011, boste še kandidirali na naslednjih volitvah?
odgovor:
Delo v klubu mi vzame ves prosti čas in še kaj več. Ob nastopu na to funkcijo sem si zadal neke cilje, ki pa bodo v juniju 2011 že izpolnjeni in ne vidim razloga, da ne bi dal priložnost tudi osebam, ki imajo željo in ambicijo po vodenju kluba. Sam osebno bom vedno pripravljen pomagati ne glede na strankarsko pripadnost. Žal jaz take pomoči nisem bil deležen.


V klubu pa bom ostal kot pripadnik kluba in igralec veteranske nogometne ekipe.


Osebna orodja
Imenski prostori
Različice
Dejanja
Navigacija
Pripomočki