Intervju Doljak

Iz nk
Skoči na: navigacija, iskanje

INTERVJU S KANDIDATOM ZA MESTO PREDSEDNIKA NK BITNJE g. DOLJAK TOMAŽEM

Doljak Tomaž je v svoji nogometni karieri dosegel kar lepe uspehe. Kot igralec NK Save, NK Triglava, NK Mengeš in na koncu kariere NK Bitnje, je bil prvak skoraj v vseh nogometnih kategorijah v Slovenji. V Kranju se ga z veseljem spomnijo kot člana ekipe pokalnih prvakov SLO NK Triglav in po legendarni tekmi 1/16 finala pokala Jugoslavije proti NK PARTIZAN – BEOGRAD, ko se je na štadionu v Kranju zbralo kar 5000 gledalcev.


V NK Bitnje je igral pet sezon od leta 1997–2003. Trenutno je trener ekipe U–8 NK Bitnje. Poznan je tudi kot ustanovitelj in duhovni vodja veteranske nogometne ekipe ND KRANJ VETERANI 2005, kjer igrajo najboljši igralci največjih gorenjskih klubov, med njimi sta člana te ekipe tudi Miran Pavlin in Matjaž Florjančič - bivša reprezentanta Slovenije.

Osnovni podatki:

Prvi nogometni klub NK SAVA
Prvi nogometni trener KOŽAR RAJKO in ANDRIJAŠEVIL BOGDAN
Trenerji ki so ga trenirali KOŽAR, ANDRIJAŠEVIČ, IBRAŠIMOVIČ, ZUPANČIČ, GROS
Nogometni klubi kjer je igral NK SAVA, NK TRIGLAV, NK MENGEŠ, NK BITNJE

Vprašanja in odgovori

1. vprašanje:
Prvi nogometni koraki?
odgovor:
Z nogometom sem začel že v Ljubljani, po preselitvi v Kranj pa na OŠ Stane Žagar. Prvič sem pa organizirano začel z nogometom pri NK Sava iz Stražišča. V pionirskih časih je bil moj soigralec tudi današnji trener NK Bitnje Jerina Andrej. Pri 17 letih pa sem se preselil k NK Triglav in že začel igrati za člansko ekipo v tedanji 1. SNL.


2. vprašanje:
Največji uspehi?
odgovor:
Kar nekaj jih je bilo:
  • prvak 3. in 4. lige SLO z NK Mengeš leta 1993 in 1994
  • pokalni viceprvak 1983 in pokalni prvak Slovenije leta 1984 v članski kategoriji z NK TRIGLAV
  • veteranski nogometni prvak ljubljanske nogometne lige leta 2006
  • igranje znamenite nogometne tekme 1/16 finala pokala Jugoslavije proti NK PARIZAN BEOGRAD, leta 1984, pred 5000 glavo množico na štadionu v Kranju.


3. vprašanje:
Kako si pristal v Bitnjah?
odgovor:
Kot član NK Mengeš sem se leta 1995 uvrstil v 2. nogometno ligo Slovenije, kjer pa nisem imel več motivov za garaške treninge pri več kot 30 letih in sem za kratko prenehal z aktivnim igranjem nogometa. Po nagovoru tedanjega trenerja v Mengšu g. Grosa, ki mi je priporočil NK Bitnje, pa sem se odločil za Bitnje. V Bitnje sem prišel leta 1997 in ostal do današnjih dni, saj sem si z družino v Zg. Bitnjah kupil starejšo hišo, kjer preživljamo proste trenutke.


Zadnja generacija nogometašev NK Bitnje, ki je igrala bolj vidno vlogo na gorenjskem


4. vprašanje:
Nogometno stanje v Bitnjah?
odgovor:
No coment. Mislim da so moji predhodniki v intervjujih povedali že vse … nimam kaj za dodati.


5. vprašanje:
Pa pojdiva na današnje čase; kandidirate za mesto predsednika NK Bitnje, razlogi za to odločitev?
odgovor:
Za kanditaturo sem se odločil po nagovoru večine igralcev članske nogometne ekipe NK Bitnje ter po dejstvu, da se je NK Bitnje v zadnjem času znašel v "slepi ulici". Po zaprtju lokala na igrišču pa je stanje postalo še šlabše, saj so izpuhtela še tista skromna finančna sredstva za tekoče delovanje kluba. Mislim da z svojo ekipo in sponzorji, lahko NK Bitnje dvignemo na višji nivo predvsem v organizacijskem, kot tudi tekmovalnem smislu. Moja ekipa si bo kot prvo nalogo zadala predvsem izboljšanje pogojev za delo nogometašev in trenerjev. Tu mislim predvsem na obnovo glavnega igrišča in izgradnjo malonogometnega-pomožnega igrišča. Čudežev "ala Abramovič" pa seveda ni ... za vse cilje in želje je potrebna planska zasnova na realnih in oprijemljivih temeljih. Program in moj predlog za UO NK Bitnje pa si lahko ogledate na spletni strani NK Bitnje.


6. vprašanje:
Športni park Bitnje?
odgovor:
Spremljam delo komisije za izgradnjo športnega parka v Bitnjah, predvsem po zapisnikih in javnih objavah v Informatorju. Mislim, da si Bitnje kot naselje z kar lepim številom prebivalcev, zasluži urejen športni park, v katerem bodo svoje mesto našli tako nogometaši, rekreativci, kulturniki, mlaši in starejši, beli in črni,... Potrebno je samo strniti vrste ... več nas je, močnejši in glasnejši smo, glas dveh – treh ni isto kot petje jurišne brigade na pohodu.


Osebna orodja
Imenski prostori
Različice
Dejanja
Navigacija
Pripomočki